VI Wojewódzki Konkurs Kulinarny
24 marca 2022r. w Sosnowcu odbył się VI Wojewódzki Konkurs Kulinarny. Nasze uczennice z Branżowej Szkoły I Stopnia, Wiktoria Wójcik z kl. 2 BS i Jagoda Grohs z kl. I BS przygotowane do konkursu przez Panią Małgorzatę Pawełczyk i Marzenę Zybura- Oliwa godnie reprezentowały naszą szkołę i zdobyły Wyróżnienie. Jesteśmy z Nich bardzo dumni 🙂 Konkurencja była bardzo duża. W konkursie brało udział siedem szkół z całego województwa śląskiego i to głównie uczniowie z technikum więc tym bardziej to wyróżnienie ma dla nas bardzo duże znaczenie. Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania głównego i przystawki dla trzech osób. W tej edycji hasłem przewodnim konkursu była ,,Ryba w roli głównej”. Nasze uczennice poradziły sobie doskonale z zadaniem konkursowym, zrobiły duże wrażenie na jurorach, zostały docenione za swoją pracę, smak potraw , sposób podania a przede wszystkim wyrobiły się w czasie i pracowały na równi z uczniami z technikum, dały radę! 👍 Super. Bardzo im gratulujemy. (tekst Małgorzata Pawełczyk)