Innowacja pedagogiczna w Szkole Branżowej
Innowacja pedagogiczna w Branżowej Szkole I Stopnia ,, Ciasta, ciasteczka – rozwijamy swoje pasje cukiernicze” 🧑🍳🥐🍰🥮
Uczniowie kl. 2BS i 2 BSA od września 2023 roku uczestniczą w innowacji pedagogicznej, której celem jest poszerzenie treści programowych i zdobycie dodatkowych kompetencji i umiejętności w zakresie cukiernictwa i ciastkarstwa, co potencjalnie w przyszłości może zwiększyć możliwości zatrudnienia i lepszego funkcjonowania na stanowiskach związanych z gastronomią. Uczniowie w ramach innowacji szkolili się w wypiekach, zrealizowali bloki tematyczne w zakresie różnych ciast. Uczyli się różnych technik i sposobów wykonania, dekorowania. Udział w zajęciach pozwolił uczniom rozwijać swoje pasje cukiernicze, pomysłowość, kreatywność oraz zainteresowania kulinarne. (autorka innowacji i notatki: Małgorzata Pawełczyk)